apo nak dikato

Buku Tamu

Assalamualaikum, and hi…

Dear all,

This page is made so that visitors may have a chance to express their opinion irrespective of the posts in the main page. You may also make any requests or demand further explanation regarding certain issue by leaving a comment here, in this very page. Apart from that, for those who wanted to share about your blog can do so by leaving your URL here.

I’m sorry that I cannot provide a proper chatbox in my blog, due to lack of knowledge in doing so. Anyway, please, feel free to make full use of this pseudo-chatbox…

Thank you…

35 Respons to "Buku Tamu"

Salam……………
Tumpang lalu… sesaje melawat….

Sila-sila…. Lalu lah… he he… Kalau ada input yang menarik lagi baik…

=)

Salam…

salam..mcm nk dapatkan bendera liwa dan rayah ye..ana dh lama mencari

salam, rajunatapa. Ada beberapa cara untuk mendapatkannya. Salah satunya (sepengetahuan saya), anda boleh dapatkannya di kaunter jualan HTM sewaktu seminar atau program HTM dijalankan. Ada yang dijual dalam bentuk poster dan juga bendera beserta stand kayu atau plastik.

Oleh itu, jemputlah hadir ke program-program anjuran HTM. Insya Allah di samping boleh mendapatkan rayah dan liwa’, dapat juga mencambah pemikiran serta membina ukhuwwah sesama Muslim…

:)

salam ziarah..dan salam Ukhuwah fillah

Blog yang menarik dan baik..Mudah mudahan mad’u akan lebih memahami islam dgn adanya uslub dan wasilah yg baik daripada dai’e.
Teruskan usaha anta..semoga Allah memberikan kekuatan dan istiqamah kepada anta sebagai dai’e.
mabruk..barakallah hufik…

Salam ukhwah… terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya yang tak seberapa ini.

Amin, semoga Allah mempermudah urusan kita, khususnya dalam menempuh cabaran dan dugaan selaku daie menyebarkan risalah Islam… Amin…

salam ziarah & ukhwah ..

Alhamdulillah… saya suka blog tuan ini… menarik

ikhlas,
aryna

Terima kasih aryna kerana sudi berkunjung ke blog yang tak seberapa ini… Mudah-mudahan bermanfaat, insya Allah… Sebarang kritikan dan teguran teramatlah dialu-alukan dan saya dahulukan dengan sekalung penghargaan… Semoga Allah memberkati usaha kita ke arah mencapai redha-Nya… Amin

Salam ukhwah kembali…

sempena tahun baru hijrah 1430 ini,pihak kami,ingin sumbangan jariah dengan menawarkan khidmat membina website percuma.Tawaran ini hanya terbuka kepada sek agama rakyat, tahfiz,pondok dan institusi ISLAM yang bukan komersial. Zaman ICT ini,website sangat penting kerana boleh dijadikan wadah penyampaian dakwah dan maklumat institusi anda.Website juga dijadikan sebagai Agen Pengiklanan tanpa sempadan dan 24jam sehari,365hari setahun.(TERHAD kepada 10 institusi sahaja dan tertakluk pada syarat)Lawat segera http://www.dealerpenang.myportal.my untuk maklumat lanjut 012 5348346 (mie).TOLONG SAMPAIKAN MAKLUMAT INI KEPADA SESIAPA ANDA FIKIR LAYAK.TQ

assalamualaikum,

bagus usaha anda ini.

semoga Allah memudahkan kerja dakwah anda dan meramaikan hamlud dakwah di sini.

Insya Allah… amin… Terima kasih abu_M atas kunjungan. Saya sekadar menyumbang mengikut kemampuan, seandainya ada kesilapan maka tegurlah seadanya… Semoga Allah memberikan kita kekuatan untuk terus kekal di jalan-Nya… Amin

assalamu’alaykum akhiy.
salam ukhuwwah dari saudara-saudarimu muslim dan muslimah indonesia. padang, sumatera barat tepatnya.

i have a request: would u insert our blog address as a link in ur blog’s menu link? if u don’t mind.

thanks b4 and jazakalloh.

http://www.fsiekonomi.multiply.com

-admin-

Assalamualaikum, ya akhi. Allright, I will do so. Thank you for visiting my humble blog. Semoga Allah mempercepatkan tibanya hari di mana sempadan nasionalis palsu akan terpadam dalam lipatan sejarah. Dan seterusnya daulah khilafah ‘ala minhaj nubuwwah akan tertegak bagi menaungi seluruh dunia Islam… Amin.

Buat makluman, bapa kepada moyang sebelah ibu saya (maternal great-great grandfather) berasal dari Pagaruyung, Sumatera Barat. :)

salam ya akh..
Salam ziarah ya akh..
Ana baru je melangkah ke alam bloggers ni.
Mohon link blog ana juga ye..

Salam Faizal… ana dah letak link ke blog anta… Jazakallahu khair. Semoga usaha kita diberkati Allah… Amin.

syukran ya akh atas wish anta tu..

salam
ana dah masukkan blog anta pada link ana. I like the way u write. Payah btoi nak nulih style professional. kadang2 jadi, kadang2 tak jadi. hehe. your writings nak sama mcm insyirah….very professional. tak terkejar rasanya. hehe. semoga intiqamah dgn da’wah. anta nih penah halaqah dgn akashah / firdaus ke sebelum ni?

salam, terima kasih wazir kerana sudi berkunjung.eh takda lah, i’m just an amateur in writing. Masih banyak yang perlu dipelajari lagi. Ana ada berkunjung ke blog enta, enta pun tak kurang hebatnya… Oh ana join halaqah di luar kampus sebab ana ni jenis ‘kes terpencil’. Hehe, selalu “berpindah-randah”, musim cuti pun tak sama dengan fakulti lain. Jadi ana join h di luar. =)

owh…so anta bukan dok muar la ya?….tapi penah open dgn firdaus?…he’s my couz….ana pun jenis nomad gak. kesana kemari. hehe. utara, kl, johor. hingga ketemu lagi. wassalam.

em, Firdaus yang mana satu ye? Firdaus yang ana kenal tu orang Penang. Alumni UM. Maaf kalau tersalah orang… T_T

Ana lahir & tinggal di KL, tapi mak & ayah oghang Noghoghi… apo kono eh jang? hehe

insya Allah, hingga kita bertemu di suatu hari nanti… =)

salam ziarah…
Bolehlah anta promote seminar terbaru.. Boleh dapatkan di blog ana..

salam, akhi. Ok insya Allah ana akan update. thanks

Salam. nak tanya, apa prog akan dtg yg akan ht buat? maksud sy, dlm ms terdekat ini….
Plus, OC terdekat sekitar KL kat mana ya? ada tak?

eh lupa pula. =P kalau ade OC yg paling dkat dgn UPNM lg senang kot. huhu

W’salam, amir. Saya ada send email. Mohon rujuk… =)

Assalamu’alaikum

jemput semua join discussion di siswainteleks.ning.com =)

Wa alaikumussalam… Baiklah, terima kasih atas undangan… =)

Assalamu’alaikum wbt

muslimin & muslimat,
AYoh, beramai2 kita menyertai Siri Jelajah HT ke Terengganu pada 16 Oktober 2009.

Rebutlah peluang ini utk bersama2 memperoleh pencerahan dlm pelbagai aspek.

*Bagi sesiapa yg (tidak pernah mengenali HT dan mahu mengenali) anda disarankan mengikuti siri jelajah ini. sekiranya anda berminat, maklumkan saja di mykhilafah.com .

Assalamualaikum, baiklah insya Allah saya akan war-warkan kepada rakan dan taulan… =)

terima kasih diatas info-info yg sgt berguna. teruskan usaha. semoga kita sama2 mendapat keberkatan dari-Nya

salam

sebetulnya sy xtau ruang ni sesuai atau tak utk sy menyampaikan hasrat di hati..jd klu xsesuai akhi boleh delete posting sy ni..

sy sebetulnya selalu baca posting dan dialog akhi di afn..sy jga selalu perasan adanya provokasi dan prejudis terhadap akhi di forum tersebut..

jd apa yg sy nak sampaikan – sy kagum dgn kesabaran dan sifat gentlemen akhi..bukan semua da’e ada sifat sedemikian..sy harap Allah tetapkan akhi dalam kesabaran dan istiqamah dalam memperjuangkan agama-Nya..

Terima kasih kepada sdr nor azreen kerana sudi berkunjung dan membaca penulisan saya yang tak seberapa di sini… Mudah-mudahan apa yang saya kongsikan di sini bermanfaat serta dikira sebagai amal kebajikan di sisi Allah swt… ameen.

Blog sdr juga menarik, terutamanya dalam memberikan gambaran tentang pengalaman menjadi seorang ibu… Teruskan menulis, mudah-mudahan penulisan sdr mendatangkan manfaat kepada para pengunjung… ameen…

Saya doakan supaya sdr berjaya dalam membimbing anak kesayangan menjadi insan yang berguna, berbakti kepada ibu bapa serta taat kepada perintah Allah dan Rasul-Nya… =)

Assalamualaikum sdr syidique… Terima kasih. Alhamdulillah, Allah kurniakan saya kesabaran dalam menghadapi dugaan tersebut. Doakan supaya saya dapat terus kekal dalam kesabaran dalam meneruskan perjuangan. Adakalanya saya tenggelam dan hampir-hampir hilang kesabaran… Namun inilah cabaran yang perlu dihadapi oleh mereka yang ingin mencari mardhatillah… Dugaan ini amatlah kecil berbanding dengan cabaran yang dihadapi oleh generasi Islam yang terdahulu…

Tiada apa yang perlu dikagumkan pada diri saya… Saya hanyalah insan biasa yang telah dididik oleh ibu bapa dan asatizah saya dengan baik serta penuh kasih sayang… Alhamdulillah, dengan izin-Nya, jadilah saya sebagaimana diri saya pada hari ini… Apapun, salam perkenalan… Sdr guna nick apa di sana?

p.s. Maaf sebab lambat approve…

salam,

enta boleh bgtau email add tak?

Salam, sdr taufiq mustafa… Emel saya ada dipaparkan pada bahagian About Me. https://muhammadghazi.wordpress.com/about/

Terima kasih… Wassalam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Calendar

Disember 2016
F S S M T W T
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archive

Sudahkah anda membaca al-Quran pada hari ini?

Bilakah kali terakhir kita membaca al-Quran?

Truth About Democracy – Click to Read the Article

Democracy is not compatible with Islam

Truth About Democracy

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 12 other followers

Sikap Kita Terhadap Sesama Daie

Sikap Hizbut Tahrir sendiri terhadap gerakan-gerakan Islam lainnya setidaknya tercermin dari pernyataan Amin Nayaf , salah seorang tokoh Hizbut Tahrir –ketika beliau memberikan jawaban atas tuduhan terhadap beliau yang telah menyebarkan pemikiran Mu’tazilah: “Janganlah kalian mencoba untuk mencari permusuhan atau mengarah pada permusuhan terhadap gerakan-gerakan Islam lainnya. Kita harus waspada terhadap pihak-pihak yang mencoba untuk memecah-belah gerakan-gerakan Islam. Kepada merekalah seharusnya serangan itu dilancarkan.

Persoalan tentang Baiah al-Inah

Blog Stats

  • 107,689 visits

Top Rated

Reminder to All Muslims around the World

“Say: If it be that your fathers, your sons, your brothers, your mates, or your kindred; the wealth that ye have gained; the commerce in which ye fear a decline: or the dwellings in which ye delight – are dearer to you than Allah, or His Messenger, or the striving in His cause;- then wait until Allah brings about His decision (ie. Torment): and Allah guides not the rebellious.” [TMQ Surah At-Tawbah: 24]
%d bloggers like this: