apo nak dikato

Khilafah Conference 2009: Fall of Capitalism & Rise of Islam

Posted on: Jun 22, 2009

HT America

Hizb ut-Tahrir America has organised a Khilafah Conference on Sunday 19th July 2009 at the Aqsa School, 7361 W 92nd Street, Bridgeview IL.60455


Visit the conference website for further details: http://www.khilafahconference2009.com/

5 Respons to "Khilafah Conference 2009: Fall of Capitalism & Rise of Islam"

Selamat Bermuktamar HT Amerika.

Melalui kaca cahaya
Aku terima khabar perjuangan
saudara yang jauh tak terasa
mula bersuara menghulur tangan.

Di huluran tangan tergantung lantera
dari gema suara terpancar cahaya
menerangi malam yang kelam
menyeri siang yang busam
di tangkai jantung hitam Paman Sam.

Ikhwan,
Semoga gema suara kalian bersahut
semoga huluran tangan kalian bersambut
mesra selembut pemaidani sutera
menghampar jalan perjuangan kalian di sana.

Ikhwan,
Jika onak dan duri pula yang ditabur
teruskan langkah jangan mundur
kuatkan tekad jangan kendur
terus maju, dengan derap kaki yang teratur.

Aku yakin sepenuh hati
derap langkah kalian penuh sakti
kelak bergema menjadi tsunami
mengulung segala onak dan duri.

Dari kejauhan,
Aku titipkan sekalung doa segunung harapan
Selamat Bermuktamar, wahai ikhwan
dalam derap langkah perjuangan
dengan sikap sianak jantan
mengikut resmi umat pilihan.

Fikrul Mustanir
21 Jun 2009.

subhanallah.. izin publish this info in my blog

Silahkan ya akhi 3rdsilver…

Terima kasih FM atas puisi tersebut… =)

p.s. Blog counterterrorism pun ada highlight event ini… Sedangkan HT bukanlah sebuah organisasi pengganas.

salam ya akhi ghazi..
apo khabar?:)
ana nk publish kt blog cnfrence ni..tanda sokongan.

Salam, dipersilakan ya akhi. Moga diberkati. =) Hajat di hati hendak pergi, tapi apakan daya, terkongkong dek faktor jarak dan masa. Hehe.

Alhamdulillah, ana sihat sokmo. Maaf sebab lambat approve, jadual agak padat sikit semenjak sehari dua ni… Insya Allah, kalau berkesempatan, bertemulah kita lagi ye. Kalau di Khilafah Centre, insya Allah boleh kita sama2 pekena sup urat ketin ke… hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Calendar

Jun 2009
F S S M T W T
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Archive

Sudahkah anda membaca al-Quran pada hari ini?

Bilakah kali terakhir kita membaca al-Quran?

Truth About Democracy – Click to Read the Article

Democracy is not compatible with Islam

Truth About Democracy

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 12 other followers

Sikap Kita Terhadap Sesama Daie

Sikap Hizbut Tahrir sendiri terhadap gerakan-gerakan Islam lainnya setidaknya tercermin dari pernyataan Amin Nayaf , salah seorang tokoh Hizbut Tahrir –ketika beliau memberikan jawaban atas tuduhan terhadap beliau yang telah menyebarkan pemikiran Mu’tazilah: “Janganlah kalian mencoba untuk mencari permusuhan atau mengarah pada permusuhan terhadap gerakan-gerakan Islam lainnya. Kita harus waspada terhadap pihak-pihak yang mencoba untuk memecah-belah gerakan-gerakan Islam. Kepada merekalah seharusnya serangan itu dilancarkan.

Persoalan tentang Baiah al-Inah

Blog Stats

  • 107,623 visits

Top Rated

Reminder to All Muslims around the World

“Say: If it be that your fathers, your sons, your brothers, your mates, or your kindred; the wealth that ye have gained; the commerce in which ye fear a decline: or the dwellings in which ye delight – are dearer to you than Allah, or His Messenger, or the striving in His cause;- then wait until Allah brings about His decision (ie. Torment): and Allah guides not the rebellious.” [TMQ Surah At-Tawbah: 24]
%d bloggers like this: